***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! ПП-ДБ води на ГЕРБ-СДС с 0,5%. Разказ на свидетел, видял цялата катастрофа на „Черни връх“


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 7 март   

 

Първа стъпка към премахването на Паметника на Съветската войска от центъра на София. Общинските съветници от комисията по обучение и просвета гласоподаваха „ за “ демонтирането на монумента и за преместването му.

С осем гласа „ за “, нула „ срещу “ и един „ въздържал се “ общинските съветници дадоха зелена светлина за демонтирането на този 45-метров паметник. За това гласоподаваха от „ Демократична България “, като поддръжка пристигна и от ГЕРБ. Против се оповестиха от Българска социалистическа партия, като те демонстративно напуснаха залата преди гладуването.

***

Западни анализатори допуснаха през уикенда, че Украйна изтегля част от войските си, до момента в който съветските сили се доближават към Бахмут. От месеци насам Москва се пробва да превземе града, който се трансформира в сцена на най-ожесточените боеве след нахлуването на Русия в Украйна.

***

Превес от 0,5% на обединението " Продължаваме промяната-Демократична България " пред ГЕРБ-СДС измежду гласуващите.

Това демонстрира национално изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и „ Маркет линкс “, извършено измежду 1080 лица над 18 година в интервала 18-27 февруари по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

***

„ Бях доста сюрпризиран, че Васил Василев е в директорски орган на партия “. 

Това сподели в „ Тази заран “ служебният министър на културата Найден Тодоров във връзка участието на шефа на Народния спектакъл в партия „ Българска прогресивна линия “.

„ За мен това е проблем и бях доста сюрпризиран, когато го разбрах на едно предходно изявление. Затова седнах да прочета законите “.

***

По предварителна информация става дума за следствие за насила над някогашен чиновник на Желев. По данни на Министерство на вътрешните работи той го е предиздвикал да подпише документи с погрешно наличие.

Желев е притежател на редица строителни компании и беше арестуван късно нощес в София. Полицията извърши обиски в негови офиси в София и парцел във Варна.

***

„ Цялата злополука се развива пред неговите очи. Самият очевидец споделя, че е паркирал мотора на тротоара и се е опитал да помогне. Тогава е намерил двете умряли девойки - Хариет и Христина. 

Светел е с телефон да огледа дали има още някой умрял или ранен. Тогава към този момент са минали две девойки. Едното е плачело и куцало, другото го е подкрепяло и споделило „ Върви по-бързо, тъй като убихме хора “ “, сподели юристът на фамилията на едно от умрелите девойки в злополуката на бул. „ Черни връх “ Пламен Димитров.

***

Причината e, че избраният сега докладчик отпътува на стаж в Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) в Страсбург. Така делото против сина на пернишкия обвинител Бисер Михайлов ще бъде поето от осми арбитър от Софийския областен съд (СРС).

***

***

Бразилският министър на правораздаването Флавио Дино подреди в понеделник на полицията да проверява хипотетичен опит за внасяне на недекларирани бижута, подарък от Саудитска Арабия на стойност 3,2 милиона $, от някогашния крайнодесен президент Жаир Болсонаро, заяви " Ройтерс ".

***

Властите в Колумбия иззеха 2,17 тона кокаин в границите на две специалицирании интервенции в морските пристанища в Баранкийя и Картахена. От полицията допълниха, че количеството е било предопределено за пазара в Испания.

От отдела за битка с опиатите обясниха, че 1,3 тона от опиатите, хванати в Картахена, са били натоварени в контейнери за банани, които били предопределени за пристанището във Виго.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР